Support-Girona coorganitza el Congrés Mundial de Suports i Cures de Persones Adultes i Majors que tindrà lloc a Argentina aquest agost

12/08/2024

Support-Girona, entitat compromesa amb la defensa dels drets de les persones amb discapacitat, coorganitzarà el Congrés Mundial de Suports i Cures de Persones Adultes i Majors: "De la curatela a l'autonomia personal", que se celebrarà del 27 al 30 d'agost a Buenos Aires, Argentina. L'esdeveniment està organitzat per la “International Guardianship Network (IGN)”, de la qual Support-Girona és membre. El congrés serà copresidit per l'argentina Isolina Davobe, membre del Consell Assessor, i pel director de Support-Girona, Josep Maria Solé.

Durant el congrés, sis ponents de Support-Girona compartiran la seva experiència en matèria de suports amb professionals experts d'arreu del món.

Carla Fadlallah i Denisa Remona Vane presentaran la ponència "Cap a noves polítiques de cures: els pressupostos personals com a model de suport autogestionat", on exposaran el projecte internacional UNIC, finançat per la Unió Europea. Aquest projecte aborda de manera transversal l'aplicabilitat i replicabilitat del model de pressupostos personals, implementat des de 2017 a Flandes (Bèlgica), així com el disseny d'eines que millorin la qualitat de vida i la prestació de serveis.

Ferran Blanco oferirà la ponència “Els cercles de suport i la mentoria social com a eines per al suport a la presa de decisions: el paper de les ONG i els proveïdors de serveis”. Blanco desenvoluparà la idea que, tot i que tradicionalment els suports per a la presa de decisions es preveuen a través de mecanismes formals de caràcter jurídic, existeixen eines com la mentoria social i els cercles de suport que poden ser alternatives vàlides per a les persones amb discapacitat.

Marcel Pi participarà amb la ponència “El paper de les ONG en el monitoratge i supervisió de la CDPD: Els microindicadors com a eina de transformació”. Pi posarà èmfasi en la necessitat de comptar amb eines específiques per avaluar el compliment de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD), i la importància de recollir l'opinió de les persones amb discapacitat sobre l'aplicació dels seus drets en la pràctica.

Finalment, Glòria Cerrato i Núria Pi abordaran el tema “El camí cap a la vida independent: Desenvolupament de serveis d'àmbit comunitari i gestió de suports”. Les dues ponents destacaran la necessitat d'avançar cap a serveis individualitzats, inclusius i comunitaris que permetin a les persones amb discapacitat, així com a les persones d'edat, viure de forma independent i participar activament a la comunitat. Explicaran projectes innovadors desenvolupats per l’entitat gironina “Espai Obert” i la “Comissió d’Habitatge”, ambdós mereixedors dels Premis Zero Project.

Support-Girona reafirma així el seu compromís amb la defensa dels drets humans i el desenvolupament de models de suport que promoguin l'autonomia i la inclusió social de les persones amb discapacitat i les persones grans.

Es pot consultar el programa i tota la informació sobre el Congrés Mundial en aquest enllaç.

 

Logotipo Congrés Mundial de Suports i Cures de Persones Adultes i Majors de Argentina 2024

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.

La Fundació Support-Girona està acreditada amb l'ISO 9001:2015