Presentació de l'informe SUPPORT LAB VITAL per la vida independent a la comunitat
Data i hora d'inici
Data i hora de finalització
Adreça
Auditori Support-Girona (C.Pierre Vilar 5. 17002)
Girona

SUPPORT-Girona és una entitat compromesa amb la promoció de la inclusió social i els Drets Humans. Els drets son la base i el sentit de tot allò que ens cal transformar perquè tota persona pugui viure lliure i en plenitud en una societat on la igualtat i el respecte a la dignitat humana siguin distintius de la seva qualitat i el seu progrés.   Per això hem estat una entitat proactiva en l’aprovació d’un nou marc legal per l’aplicació efectiva del dret a un igual reconeixement com a persones davant la llei -segons estableix l’article 12 de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat-i amb el dret a viure de forma independent i a ser inclòs a la comunitat -article 19 de la Convenció.  Així, una de les accions que hem emprès per avançar en aquest dret ha estat la creació i posta en marxa del SUPPORT Lab Vital per la Vida Independent a la Comunitat, tot comptant amb una intensa participació de persones amb capacitats diverses, professionals i actors de la comunitat. 

En base a aquesta experiència l'entitat organitza un seminari en què es presentarà l’informe resultant del SUPPORT LAB VITALl, amb propostes per avançar en vida independent en entorns comunitaris més inclusius, i la iniciativa de l’Espai Girona Comunitat Inclusiva, en un marc participatiu i de debat. 

9.30h Recepció

10:00 Benvinguda: Pere Cornellà, President Fundació Support-Girona.

10:15 Diàleg: “Per un sistema de serveis socials basats en drets”. Carles Campuzano, Conseller de Drets Socials i Josep Maria Solé, Director de Fundació Support-Girona. Dinamitzador Jordi Grau, President del Col·legi de Periodistes de Girona.

11:00 Informe 2022 del SUPPORT LAB VITAL per la Vida Independent a la Comunitat.  Presentació: Persones i professionals que han participat en el SUPPORT Lab Vital, Albert Flotats Joaquim Roldan Marcel Pi i Paula Privat –Fundació Support-Girona, Mònica Mutós -Fundació Drissa-, Esther Triadó -Fundació Ramón Noguera-, Gloria Fàbrega -Fundació Astres-, Dinamitzadora: Silvia Simoes. 

11:45 Pausa.

12:00 Espai Girona Comunitat Inclusiva, presentació de la iniciativa i participació en una dinàmica grupal: “Propostes per transformar els nostres entorns comunitaris en 4 dimensions: comunicació; educació, acció transformadora; art i cultura i les institucions.” Presentació i dinamització: Pol Figueras, Support-Girona ; Pili Monreal, professora de la Universitat de Girona i patrona de Support-Girona; Sergi Martinez -Support-Girona-; Marcel Pi Support-Girona; Txell Prat, de l’equip d’Alter Civites.

12:45-13:00 Cloenda. Marta Madrenas. Alcaldessa de Girona.

Aforament limitat en participació presencial. Complet.

Seguiment online https://youtube.com/live/o6t79ngOxxQ?feature=share

 

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.