La Fundació al #SMEuropa2020

Avui i demà la direcció i professionals de la Fundació Tutelar assisteixen al congrés "Salut mental: Europa 2020" que se celebra a Barcelona. Els consellers Boiz Ruiz, titular de Salut, i Neus Munté, de Benestar i Família, han destacat en l'acte inaugural que "el canvi important i necessari en l’àmbit de la salut mental és impulsar el treball conjunt entre tots els departaments del Govern implicats". La consellera Munté ha dit “el treball conjunt permet afrontar reptes en situacions complexes com l’actual i, en aquest context, és imprescindible prioritzar l’enfocament i centrar els esforços en les actuacions adreçades als col•lectius més vulnerables”. Munté ha apostat per optimitzar els recursos existents, garantir l’eficàcia de les actuacions i coordinar les polítiques. En aquest sentit, la consellera ha destacat l’esforç que s’està fent a través del Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària per garantir el contínuum assistencial i avançar cap a la història clínica i social compartida. La consellera també ha explicat que “des de Benestar Social i Família s’ha començat un important treball de reformulació de diferents serveis de la Cartera de Serveis Socials per garantir la sostenibilitat dels models socials, en sintonia amb determinades actuacions de l’Agenda Europa 2020”. Munté ha avançat que “el document que s’està treballant en el marc del Pla Integral d’Atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions també incorpora molts dels punts abordats en el Pacte Europeu com ara combatre l’estigma i l’exclusió social, la salut mental en la joventut o l’educació, entre altres”. Per la seva banda, el conseller Boi Ruiz ha destacat “la necessitat d’avançar en la recerca i en la superació dels estigmes derivats dels problemes de salut mental i que cada vegada més s’entenguin aquests problemes com una malaltia”. El congrés El congrés “Salut mental: Europa 2020” es perllongarà fins demà. Entre d'altres temes es tractaran la salut mental en joves, la inclusió social o el futur de la salut mental. També s’han organitzat sis taules rodones on es parlarà dels reptes en salut mental i les addiccions, l’accessibilitat i la continuïtat assistencial, la inclusió social i la vida a la comunitat, salut mental i entorn laboral, la promoció i la prevenció i la complexitat de l’atenció en salut mental i addiccions.
La Fundació al #SMEuropa2020

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.