Drets i suports: transformant la tutela

Amb motiu de la commemoració del 10è aniversari de la Convenció de les NNUU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, les representats de les Coordinadores Tutelars de Catalunya, la Coordinadora Tutelar, l’Associació Encaix i la Federació Dincat han organitzat avui la Jornada ‘Drets i suports: transformant la tutela’, que ha tingut lloc al CosmoCaixa de Barcelona. L'objectiu d'aquesta jornada en la que hi hem participat activament ha estat posar en valor les propostes que es desprenen de la mateixa Convenció, i molt especialment aquelles que fan referència a l’article 12, en què es parla de la igualtat jurídica i suposa un repte per al sistema actual de representació. La Jornada, dirigida al conjunt de professionals vinculats d'una manera o altra al sector tutelar, interessats en la millora dels drets i de la qualitat de vida de les persones amb una incapacitat intel·lectual, ha comptat amb ponents de primer ordre a nivell internacional. S'ha tractat els punts següent: Concepte social de discapacitat: autonomia – suport Ponent: Sr. Dimitrios Nikolsky, president del Comitè d’Experts pels Drets de les Persones amb Discapacitat del Consell d’Europa. Moderador: Sr. Josep M. Solé, gerent de la Fundació Tutelar Comarques Gironines. Expectatives de futur: els suports a la presa de decisions de la persona Ponents: Sra. Patricia Cuenca, prof. Instituto de Derechos Humanos Bartolomé de las Casas, Universidad Carlos III de Madrid. Il·lma. Sra. Sílvia Ventura, magistrada del jutjat de 1ª Instància 40 de Barcelona. Sra. Montserrat Pereña, prof. de Dret Privat i Dret del Treball i la Seguretat Social, Universidad Rey Juan Carlos I de Madrid. Modera: Sra. Montserrat Milián, directora de la Fundació Privada Ntra. Sra. dels Àngels. L’ètica esdevé legal Ponent: Sr. John Horan, advocat especialista en Drets Humans. Modera: Sr. Josep Tresserras, gerent de SOM-Fundació Catalana Tutelar Aspanias. Entitats Tutelars: tutelar ahir, donar suport avui. Models europeus Ponents: Perspectiva europea Sra. Aleksandra Ivanković-Tamamović, directora de projectes al Mental Disability Advocacy Centre (Budapest). Perspectiva Catalana Sra. Victòria Monell, presidenta de l’Associació Encaix. Sra. Sònia Fabra, responsable de l’àrea Jurídica de Dincat. Sra. Carme Guinea, presidenta de la Coordinadora Tutelar. Modera: Sra. Pepita Cabiscol, cap del servei d’atenció a les persones amb discapacitat, Consorci de Serveis Socials de Barcelona, Generalitat de Catalunya.
Drets i suports: transformant la tutela

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.