Presentació de l'estudi "El Retorn Social de la Inversió de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines"

El proper dilluns 13 de març, la nostra entitat presentarà l'estudi "El Retorn Social de la Inversió de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines". L'acte tindrà lloc a a la Biblioteca Carles Rahola, a les quatre de la tarda (Carrer Emili Grahit 4-6, Girona. Sala Auditori). La presentació anirà a càrrec del president de la Fundació, Pere Cornellà, el seu director, Josep Maria Solé, i del director de la Fundació Campus Arnau d'Escala, Lluís Marroyo. L'acte és obert. Per motius d'organització i aforament es prega confirmar assistència a: comunicacio@fundaciotutelar.org Determinar el rati entre els recursos invertits en el projecte i els beneficis que s’obtenen a nivell social L'estudi recull l’impacte socioeconòmic del treball de la Fundació amb l'objectiu determinar el rati entre els recursos invertits en el projecte i els beneficis que s’obtenen a nivell social. La investigació s'ha dut a terme conjuntament amb la Fundació Campus Arnau d’Escala en col·laboració amb el Gabinet d’Estudis (FCAE-GES). Els  resultats principals de l'estudi que es presentaran dilluns són fruit de l'aplicació de la metodologia SROI (Social Return on Investment), en català RSI (Retorn Social de la Inversió), a l'activitat de la Fundació Tutelar durant el 2015. L'RSI ofereix una quantifació del valor social generat per l'entitat. És un mètode de comprensió, mesura, gestió i comunicació del valor econòmic, social i ambiental que genera una organització. La metodologia analitza de manera quantitativa i qualitativa el procés de generació de valor social del projecte. L'RSI és una metodologia innovadora, d'origen nord-americà, àmpliament utilitzada pels països anglosaxons i contrastada a nivell mundial. De manera resumida, aplicar el mètode RSI consisteix a conèixer la situació inicial o immediatament anterior al projecte i en utilitzar indicadors (que es puguin mesurar en termes econòmics) per descriure com ha canviat la situació per a tots aquells que hi tenen relació, per causes atribuïbles a la intervenció avaluada. L'RSI es planteja com una anàlisi ex-post de l'activitat duta a terme i abasta tota l'activitat del servei. El valor generat en un exercici és representatiu del valor social generat en anys posteriors a l'estudi atès que, com es podrà inferir dels resultats, hi ha proporcionalitat amb el nombre d'usuaris atesos, sempre que la Fundació continuï treballant amb els mateixos procediments i criteris.  
Presentació de l'estudi "El Retorn Social de la Inversió de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines"

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.