Presentació de l'estudi "El Retorn Social de la Inversió de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines"

03/03/2017
El proper dilluns 13 de març, la nostra entitat presentarà l'estudi "El Retorn Social de la Inversió de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines". L'acte tindrà lloc a a la Biblioteca Carles Rahola, a les quatre de la tarda (Carrer Emili Grahit 4-6, Girona. Sala Auditori). La presentació anirà a càrrec del president de la Fundació, Pere Cornellà, el seu director, Josep Maria Solé, i del director de la Fundació Campus Arnau d'Escala, Lluís Marroyo. L'acte és obert. Per motius d'organització i aforament es prega confirmar assistència a: comunicacio@fundaciotutelar.org Determinar el rati entre els recursos invertits en el projecte i els beneficis que s’obtenen a nivell social L'estudi recull l’impacte socioeconòmic del treball de la Fundació amb l'objectiu determinar el rati entre els recursos invertits en el projecte i els beneficis que s’obtenen a nivell social. La investigació s'ha dut a terme conjuntament amb la Fundació Campus Arnau d’Escala en col·laboració amb el Gabinet d’Estudis (FCAE-GES). Els  resultats principals de l'estudi que es presentaran dilluns són fruit de l'aplicació de la metodologia SROI (Social Return on Investment), en català RSI (Retorn Social de la Inversió), a l'activitat de la Fundació Tutelar durant el 2015. L'RSI ofereix una quantifació del valor social generat per l'entitat. És un mètode de comprensió, mesura, gestió i comunicació del valor econòmic, social i ambiental que genera una organització. La metodologia analitza de manera quantitativa i qualitativa el procés de generació de valor social del projecte. L'RSI és una metodologia innovadora, d'origen nord-americà, àmpliament utilitzada pels països anglosaxons i contrastada a nivell mundial. De manera resumida, aplicar el mètode RSI consisteix a conèixer la situació inicial o immediatament anterior al projecte i en utilitzar indicadors (que es puguin mesurar en termes econòmics) per descriure com ha canviat la situació per a tots aquells que hi tenen relació, per causes atribuïbles a la intervenció avaluada. L'RSI es planteja com una anàlisi ex-post de l'activitat duta a terme i abasta tota l'activitat del servei. El valor generat en un exercici és representatiu del valor social generat en anys posteriors a l'estudi atès que, com es podrà inferir dels resultats, hi ha proporcionalitat amb el nombre d'usuaris atesos, sempre que la Fundació continuï treballant amb els mateixos procediments i criteris.  
Presentació de l'estudi "El Retorn Social de la Inversió de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines"

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.

La Fundació Support-Girona està acreditada amb l'ISO 9001:2015