L'experiència RSI de la Fundació en el I Congrés de l'Acció Social - Inclusió.cat

Els dies 6 i 7 de juliol s'ha celebrat a Vic el I Congrés de l’Acció Social - Inclusió.cat que, en la seva primera edició, ha abordat l’atenció integrada social i sanitària des de l’àmbit d’afers socials. El congrés, organitzat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Càtedra de Serveis Socials de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, ens ha permès compartir l'experiència de l'estudi realitzat per la nostra entitat en relació amb el retorn social de la inversió (RSI) de la Fundació. Al mateix temps hem tingut l'ocasió d'explicar quin paper és el que pensen que han de tenir les fundacions tutelars com a agent de transformació dels serveis a les persones amb discapacitat. La participació de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines ha anat a càrrec de Josep Maria Solé, director de l'entitat, acompanyat pel director de la Fundació Campus Arnau d’Escala, Lluís Marroyo, i el director del Gabinet d'Estudis Socials, Xavier Vallvé, ambdós professionals col·laboradors de la Fundació en la realització de l'estudi RSI. L’esdeveniment ha estat dirigit als professionals de l’àmbit d’afers socials; a gerents i directors de serveis socials públics, d’entitats del tercer sector social i d’empreses proveïdores de serveis socials; a responsables polítics de l’àmbit d’afers socials; a investigadors, acadèmics i experts del sector i a estudiants de grau, postgrau i doctorands de disciplines vinculades. Amb aquesta primera edició d’Inclusió.cat es vol crear un espai de coneixement, reflexió i discussió al voltant dels nous models d’atenció integrada entre els serveis socials i els de salut. Concretament el congrés ha focalitzat la seva mirada en quatre eixos de coneixement:
  • Les persones en el centre de l’atenció
  • Nous reptes pels professionals en l’atenció integrada
  • Partenariats territorials per a la provisió de serveis integrats
  • Claus per a la transformació dels sistemes d’atenció a les persones
Inclusio.cat vol ser un instrument potenciador de la innovació, el coneixement i la professionalització del sector i esdevenir una data de referència per a la trobada de tots els actors que configuren el Sistema Català de Serveis Socials. A més, tractarà d’incentivar i compartir coneixement basat en l'evidència que permeti enfortir les disciplines acadèmiques i professionals en l’àmbit d’afers socials. Podeu consultar un resum executiu de l'estudi Retorn Social de la Inversió de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines aquí. No dubteu en contactar-nos si teniu interès en ampliar la informació.
L'experiència RSI de la Fundació en el I Congrés de l'Acció Social - Inclusió.cat

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.