Support arriba a la xifra rècord de prop de 4 casos nous per setmana

La fundació tutelar Support, organització gironina dedicada a la protecció jurídica i al suport social amb el major nombre de persones acompanyades de Catalunya, ha rebut aquest matí la visita del conseller de treball, afers socials i famílies del Govern de la Generalitat, Chakir El Homrani. El cap del departament, acompanyat de la seva delegada a Girona, Marta Casacuberta, ha conegut de primera mà com està treballant l’entitat al territori el canvi de paradigma en l’exercici de la capacitat jurídica seguint els criteris de la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides. El patronat de Support, encapçalat per l’empresari Pere Cornellà i el director de la Fundació, Josep Maria Solé, ha informat al conseller de les últimes dades d’activitat registrades. Entre d’altres, destaca el fet que aquest any 2018, comptant des de l’1 de gener al  31 de juliol, l’entitat ha arribat a un rècord en el ritme de creixement, amb una xifra de 3,6 casos nous per setmana. Solé ha compartit amb El Homrani els reptes que suposa aquest creixement i també la nova manera de treballar. “Acompanyem prop de mil persones i ho fem orientats al suport a la presa de decisions que precisen, promovent la seva autonomia i la inclusió social, sense rebutjar cap cas per complex que sigui” ha dit el director de Support. Per la seva banda, el conseller ha afirmat la prioritat de situar les persones amb discapacitat i els seus drets com un dels eixos cabdals de la seva àrea. La fundació gironina, que també ha explicat els projectes internacionals que està duent a terme (Top House, I Decided i Ad Choisir) dirigits tant a professionals com a les persones amb discapacitat, ha posat l’accent en l’evolució dels diferents tipus de suport. Cada vegada s’accepten més càrrecs ajustats a les situacions personals, les voluntats i les preferències de les persones, como ara la figura de l’assistència. En aquests moments, la fundació té 908 càrrecs actius i 57 proposats, pendents dels tràmits judicials previs a l’acceptació. D’aquest total, els principals són 437 són tuteles (per acumulació de la tendència d’anys anteriors), 271 curateles modulades i 68 simples, 46 defenses judicials, 43 assistències (institució recollida al Codi civil de Catalunya que permet que una persona amb discapacitat no se sotmeti a la modificació de la seva capacitat si sol·licita ella mateixa al jutjat el nomenament d'una persona o institució que l'assisteixi en la seva cura personals o la dels seus béns), 23 càrrecs provisionals i 13 poders notarials actius (la Fundació exerceix les facultats contingudes en el poder, atorgat en document notarial, segons la voluntat de la persona). Amés, 110 persones consten en el Servei de previsió de suport futur, el que en el passat anomenàvem “Pre-tutela”. En la majoria de casos, la Fundació intervé per designació judicial, però cada vegada hi ha més persones que utilitzen voluntàriament els mecanismes que la llei els ofereix per cercar-ne el suport mitjançant l'assistència o el poder en previsió de pèrdua sobrevinguda de la capacitat. Durant gairebé quinze anys la Fundació ha donat suport a 1.560 persones. De les persones que acompanya actualment, un 50% són persones amb  malaltia mental, un 26% amb discapacitat intel·lectual i un 18% amb deteriorament cognitiu. El 6% restant correspon a altres tipus de discapacitat psicosocial. Amb l’objectiu de donar a conèixer la nova visió i projecte de Support, l’entitat ha organitzat un cicle de conferències en el marc de l’any commemoratiu del seu 15è aniversari. El proper 9 d’octubre celebrarà un acte dedicat al sector de l’atenció a la salut mental, amb la conferència “Cap a un Model de Serveis d’Inclusió Comunitària”, a càrrec de Fernando Fantova, consultor social de referència mundial. La conferència forma part del programa dedicat al Dia Mundial de la Salut Mental que es donarà a conèixer en breu. Support es dedica a defensar, promocionar, desenvolupar i estendre els drets humans de les persones amb discapacitat (malaltia mental, deficiències cognitives relacionades amb el procés d'envelliment o discapacitat intel·lectual), al mateix temps que acompanyar les persones a perseguir el benestar i la dignitat i a preservar l’autonomia a través de la protecció jurídica i el suport social. Descarrega de fotos de la visita del conseller Chakir El Homrani avui a Support: El conseller ha conegut com treballa l'entitat Support ha informat al conseller de l'activitat i dels reptes del seu creixement i nova visió El conseller ha tingut l'ocasió de conèixer la nova orientació de l'activitat de Support a través dels seus professionals El conseller amb membres del patronat de Support i equip directiu   

Per a més informació, us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines_ info@pluralcomunicacio.com – Tel. 972 22 23 70 – 678580347

Support arriba a la xifra rècord de prop de 4 casos nous per setmana

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.