Arrenca a Barcelona el congrés internacional d’EASPD sobre discapacitat i tecnologia

Avui arrenca a Barcelona la conferència internacional "Tecnologia i digitalització en els serveis de suport i atenció a les persones. L'impacte en l'educació, el treball i la vida independent ", organitzada per l'European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD), entitat europea que aglutina els proveïdors del sector social vinculats al món de la discapacitat, juntament amb Plataforma Educativa, Fundació Ramon Noguera, Confederación Nacional de Centros Especials de Empleo, Som Fundació i Support. El congrés, que reunirà més de 300 persones, se celebrarà entre avui i demà a les instal·lacions del CaixaForum de Barcelona. Aquest matí, Chakir El Homrani, Conseller de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Jim Crowe, President de l’EASPD, Marc Simón, subdirector general de la Fundació Bancària La Caixa, i Josep Solé Chavero, director de SUPPORT Fundació Tutelar Girona, han donat el tret de sortida a l'esdeveniment internacional. Es tracta d'un congrés a nivell europeu centrat en noves tecnologies i discapacitat que se celebrarà, per primera i única vegada, a la ciutat comtal. Durant les dues jornades, ponents i assistents analitzaran l'impacte de la innovació tecnològica en totes les etapes vitals de les persones amb discapacitat: des de l'educació fins a l'entrada en el món laboral, passant per la vida independent. Per fer-ho possible, participaran en el congrés experts en tecnologia procedents de tota Europa per mostrar les possibilitats que brinda la innovació per transformar nombrosos aspectes vinculats amb la discapacitat. La conferència inclou la participació de representants de diferents àmbits: proveïdors de serveis, autoritats públiques, organitzacions de persones amb discapacitat, universitats, investigadors, etc. A través de quatre panells i nombrosos workshops s'estudiaran temes com la sostenibilitat econòmica dels serveis tecnològics centrats en la persona o els seus marcs ètics i legals.
Arrenca a Barcelona el congrés internacional d’EASPD sobre discapacitat i tecnologia

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.