Webinar amb Perú i Colòmbia. Com posem en pràctica el suport a la presa de decisions? Connecta-t'hi!

Tant Perú com Colòmbia van aprovar fa temps les mesures legislatives que reconeixen i regulen la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat en igualtat de condicions, el marc jurídic adequat a la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat. Perú al setembre de 2018 i Colòmbia a l'agost de 2019. Ara, les organitzacions d'aquests països que treballen des de diferents àmbits en la intervenció social de les persones amb discapacitat tenen la missió de traslladar a la pràctica l'ordenament jurídic. Per aquest motiu i coneixedors de les pràctiques  de la Fundació Support en el suport a la presa de decisions de les persones amb discapacitat han convidat a la fundació tutelar gironina a compartir amb elles l'experiència en el camp i el treball que Support està duent a terme en diferents projectes internacionals. Les conferències es farà a través de Webinar i des de Support es convida a totes les persones interessades a connectar-s'hi. Es parlarà de com Support contempla la intervenció per fer més inclusius els entorns socials en què es mouen les persones que acompanya, de com promou l'accessibilitat i els ajustaments en les interaccions socials amb què es troben, i de la provisió concreta de suports per al exercici de la capacitat jurídica quan es requereix, ja sigui per situacions específiques com de forma generalitzada. Sempre amb la mirada posada en la inclusió social i cap a la vida independent en la comunitat. Tal com diu el director de Support, Josep Maria Solé "la vida social ens posa a tots davant de situacions complexes, en les quals es contraposen valors i interessos diversos. No sempre és senzill, ni absent de conflictes, el suport a les persones que ho puguin necessitar en l'exercici dels seus drets perquè les decisions en la seva vida responguin a la seva voluntat i preferències. Ho sabem bé, i el compartirem.". Webinar Perú Feb 6, 2020 03:00 PM hora espanyola Inscripció: https://forms.gle/u7ZT3MzCKzxFYRsd8 Connexió: https://zoom.us/j/156014961 Meeting ID: 156 014 961 En conferència amb SODIS, Sociedad y Discapacidad: "En Perú, la adopción del Decreto Legislativo N° 1384 que reforma el Código Civil Peruano ha devuelto el status de ciudadanía plena a las personas con discapacidad; el reconocimiento de su capacidad jurídica en igualdad de condiciones significa habilitar la puerta de entrada para el ejercicio de los demás derechos que por muchos años estuvo negada. La reforma peruana apuesta por un modelo de apoyo en la toma de decisiones, en reemplazo de la figura de la curatela. De esta forma, se garantiza que la existencia de una discapacidad no justifique la sustitución de la voluntad; por el contrario, se exploren diferentes alternativas y formas de apoyo para hacer posible que las personas con discapacidad tomen decisiones sobre sus propias vidas, desarrollen sus proyectos de vida y participen en sociedad en igualdad de condiciones. En este Webinario, la Fundación Support Girona de Cataluña, una organización con más de 10 años de experiencia en prestar servicios de apoyo para la toma de decisiones, compartirá sus herramientas y metodologías para aterrizar este cambio normativo en el terreno práctico. Webinar Colòmbia Feb 7, 2020 03:00 PM hora espanyola Incripció: http://tiny.cc/apoyos Connexió: https://zoom.us/j/465082331 Meeting ID: 465 082 331 En conferència amb: Asdown Colombia, LICA Liga Colombiana de Autismo, Paiis, Sinergias Alianzas Estratégicas i Universidad Cooperativa de Medellín: "La ley 1996 de 2019 elimina la interdicción del ordenamiento colombiano y establece un sistema de toma de decisiones con apoyo. Bajo el régimen anterior, un solo mecanismo se usaba para todas las personas independientemente de sus deseos, su círculo familiar, sus aspiraciones y su contexto. La toma decisiones con apoyo implica preguntarse primero quién es la persona con discapacidad y qué quiere y luego qué apoyos le sirven para lograrlo. La anulación de la capacidad jurídica de manera VITALICIA y para TODOS los aspectos de la vida, de ninguna manera era un camino para preguntarse sobre quién es la persona y cómo puede participar plenamente en la sociedad. Obviamente una transición tan estructural genera cientos de preguntas. ¿Qué es eso de los apoyos? ¿Quién los hace? ¿Hay que contratar y pagarle a alguien? Por eso, diferentes miembros de la sociedad civil que buscamos que la Convención sobre los Derechos de las Personas con Discapacidad sea una realidad en Colombia acudimos a Support Girona, una organización catalana que lleva más de una década prestando el servicio de apoyos para la toma de decisiones a más de mil personas y les pedimos que nos contaran sobre su trabajo, a lo que accedieron generosamente. Gracias en particular al increíble Pep Solé."  
Webinar amb Perú i Colòmbia. Com posem en pràctica el suport a la presa de decisions? Connecta-t'hi!

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.