Actualitat

Support-Girona us convida a llegir la memòria 2023 de l'entitat, un document que recull en síntesi les actuacions més significatives de l’any i l’activitat duta a terme. És destaca el treball dels professionals com a personal essencial en l’acompanyament de les persones amb discapacitat i en l’avenç de l'organització en la implantació de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. 

Prop del 70% dels nous casos de Support-Girona al 2023 ja són mesures de suport voluntàries

La Fundació gironina, dedicada a l’acompanyament jurídic i social de persones amb discapacitat, ha tancat l’any amb una mitjana de gairebé quatre casos nous per setmana

 

Support-Girona, organització dedicada al suport jurídic i social de persones amb discapacitat (psicosocial, intel·lectual o derivada del procés d’envelliment o malaltia neurodegenerativa), ha tancat l’any 2023 amb un total de 1.265 persones acompanyades (1.310 a dia d’avui). D’aquestes, 204 són nous casos, nombre que representa 3,92 nous suports setmanals de mitjana, la xifra més alta dels 20 anys d’història de l’entitat. En aquest context d’activitat, Support-Girona posa de relleu que el 66% de les mesures de suport acceptades són de caràcter voluntari (assistència judicial de suport, assistència notarial o poders notarials). 

Quines són les barreres que hi ha a Girona per a una vida independent i inclusiva? Participa en l’enquesta!

En aquest espai també hi trobaràs la Declaració Girona Comunitat Inclusiva i per la Vida Independent i t’hi pots adherir!

La Declaració Girona Comunitat Inclusiva i per la Vida Independent és un manifest en què es recullen 10 accions dirigides a garantir el dret de totes les persones a viure de manera independent, en un entorn comunitari acollidor, accessible i inclusiu. 

Ara, la Universitat de Girona i l’Espai Girona Comunitat Inclusiva, grup autor de la declaració, estan realitzant un estudi sobre com afecten les diferents barreres al fet de poder viure una vida independent a Girona. En aquest marc, s'ha obert un procés participatiu a la ciutadania per copsar la realitat. És per això que es convida a tothom a emplenar aquesta enquesta.

Girona vol esdevenir una ciutat inclusiva i promotora de la vida independent en comunitat

L'Ajuntament, conjuntament amb el grup promotor estratègic liderat per Support-Girona i amb la col·laboració de la Universitat de Girona, ha començat a treballar en aquest projecte transversal.

L’Espai Girona Comunitat Inclusiva i el consistori han presentat aquesta tarda, al Saló de Descans del Teatre Municipal, la “Declaració Girona Comunitat Inclusiva i per la Vida Independent a la Comunitat”, un document en què es recullen els compromisos que el consistori impulsarà. A data d’avui s’han adherit a la declaració 165 signataris, dels quals 55 són entitats i 109 persones a títol individual.

Nacions Unides pren Support-Girona com a referent en el suport a les persones amb discapacitat

L’informe de l’Alt Comissionat per als Drets Humans destaca com a bona pràctica el sistema implantat per l’entitat gironina 

El darrer informe de l’Alt Comissionat per als Drets Humans de Nacions Unides (ACNUDH) destaca Support-Girona  —entitat catalana dedicada al suport jurídic i social de les persones amb discapacitat— com a referent internacional en bones pràctiques dels sistemes de suport per a la inclusió en la comunitat de les persones amb discapacitat. Aquest informe, que es presentarà en el proper període de sessions del Consell de Drets Humans, realitza un seguit de recomanacions en relació amb diferents àrees d’actuació que els estats haurien de tenir presents per desenvolupar sistemes de suport basats en drets, i destaca les bones pràctiques detectades a nivell mundial. 

Support-Girona us convida a conèixer el "Nou model d'acompanyament a l'envelliment", un document fruit del treball en xarxa i del consens de les entitats de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya vinculades a l’àmbit de l’envelliment.

El proper dimarts 19 de desembre, Support-Girona organitza la V jornada plenària del programa commemoratiu dels 20 anys de l’entitat. La jornada, l’última de l’any, estarà centrada en la transformació cap a un nou sistema de serveis socials i de suport 16 anys després de l’entrada en vigor de la Convenció internacional dels drets de les persones amb discapacitat. Sobre els reptes que suposa aquest moment de canvi en parlarà el consultor social Fernando Fantova. Professionals de referència en els seus àmbits exposaran experiències innovadores.

Podeu consultar el programa i fer la vostra inscripció aquí. Us hi esperem!

Actua

Participa amb la teva acció

Tu compromiso cambia vidas.

Suma en derechos humanos.

Moltes gràcies!

Què diuen de nosaltres?

Participa en la contratación en prácticas de personas jóvenes beneficiarias del programa de Garantía Juvenil en Catalunya, según la Orden TSF/115/2018, de 12 de julio.

Programa financiado por la Iniciativa de Empleo Juvenil y el Fondo Social Europeo con una cofinanciación del 91,89 %

 

Registro de Fundaciones 1817. Registro del Departamento de Trabajo, Asuntos Sociales y Familias de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registro de Grupos de Interés de la Administración de la Generalitat y del Sector Público. Número de indicador 315.

Registro municipal de entidades (Ayuntamiento de Girona) con el número EH3234.

Censo de Entidades de Voluntariado de Catalunya 001907-000.