A patir de la ratificació per Espanya de la Convenció Internacional dels Drets de les persones amb Discapacitat (CDPD) de Nacions Unides (aprovada a Nova York el desembre 2006, ratificada per Espanya el novembre 2007 i en vigor el 3 de maig 2008) la Fundació ha anat adaptant la seva activitat al nou paradigma. La publicació, el 2014, de l’observació general número 1 del Comitè dels Drets de les Persones amb Discapacitat sobre l’article 12 de la Convenció Internacional sobre l’igual reconeixement de la persona davant la llei, impulsa l’entitat a la revisió de la seva actuació.
La Convenció de Nacions Unides, fonamentada en el respecte a la dignitat i l’autonomia individual, la no-discriminació, la participació i inclusió plenes i efectives a la societat, el respecte per la diferència i la igualtat d’oportunitats, obliga els estats que l’han ratificat a abolir les normes discriminatòries i a lluitar contra els estereotips i els prejudicis.
Conscient del canvi de paradigma i del nou enfocament que la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD) introdueix, la Fundació vol contribuir de manera decisiva a una major implementació. L’experiència contrastada de l’entitat en l’antic Servei de “Tutela” es la base de partida per desenvolupar plenament el Servei de Suport a les persones que inspiri la gestió de les decisions, contribuint a generar una societat més inclusiva, en col·laboració amb altres agents socials compromesos i alineats amb els Drets Humans.
Apostem per la vida independent (part essencial de l’autonomia i la llibertat de l’individu). Que les persones puguin exercir el control i prendre (sols o amb suport) totes les decisions que afecten les seves vides. Escollir a on i amb qui es vol viure, la rutina diària, les relacions personals, la roba, la nutrició, la higiene i la cura de la salut, l’aspecte religiós, cultural i sexual… totes, vinculades al desenvolupament de la identitat i la personalitat.
Apostem per la vida en la comunitat, entesa com a tots els llocs d’interacció social i les relacions comunicatives: tenir accés a tots els serveis oferts a la comunitat per als seus membres i per als serveis especialitzats que s’ofereixen a les persones amb discapacitat. L’habitatge, la cura personal, el transport, centres comercials, sales de cinema i totes les altres instal·lacions i serveis que s’ofereixen al públic.
Per complir l’objectiu, la Fundació utilitza les eines legals existents com a mecanismes de suport a la presa de decisions.
La Fundació treballa des del paradigma de la capacitat perquè les persones a qui acompanya puguin decidir sobre la gestió dels suports que precisen, amb la promoció de la seva autonomia i suport a la seva inclusió social. Per tal d’assolir aquest objectiu, la Fundació ha adaptat tots els seus procediments de treball en el Pla de Qualitat propi, fonamentat en els drets humans, buscant reduir, en l’exercici del suport, les intervencions que puguin limitar aquests drets.
Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.
Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.
Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.
Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.
Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.
Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.
La Fundació Support-Girona està acreditada amb l'ISO 9001:2015