Setmana commemorativa del Dia Mundial de la Salut Mental 2018, del 3 al 10 d'octubre

Aquest any 2018, Girona serà novament la capital catalana de la Salut Mental. Amb el lema “Salut Mental, a la comunitat i a la feina”, la ciutat acollirà el dissabte 6 d’octubre l’acte central del Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya, un esde­veniment festiu i reivindicatiu organitzat per Salut Mental Catalunya i l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, amb el suport de l'Institut d'Assis­tència Sanitària (IAS), la Fundació Drissa i la fundació tutelar Support. Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, fixat per l’Organització Mundial de la Salut el 10 d’octubre, les entitats gironines despleguem un any més un progra­ma d’activitats divulgatives arran i arreu de la demarcació, que compta amb la participació de les organitzacions i institucions del territori que treballen en salut mental i que s’hi han volgut sumar. Us convidem a tots i a totes a formar-ne part! Atès que es poden anar incorporant activitats, aquest programa està subjecte a variacions. Us recomanen que el consulteu dies previs a la Setmana a aquesta pàgina web o a la de les entitats coorganitzadores: PROGRAMA - Descàrrega del programa de la Setmana – del 3 al 10 d’octubre - descàrrega del cartell de la Setmana DIMECRES 3 D'OCTUBRE GIRONA Hotel d’Entitats de Girona. Sala d’actes. C. de la Rutlla 20-22 // Hora: 16.00 h Acte commemoratiu dels 20 anys de l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques. Projecció del vídeo i inauguració de l’exposició “20 anys treballant per la Salut Mental”. Conferència “Art & Salut Mental”. Iratxe Cano, psiquiatra del Centre de Salut Mental del Baix Empordà de Institut d'Assistència Sanitària, artterapeuta i artista plàstica. Sala Planeta. Passeig José Canalejas, 3 // Hora: 19.30 h “No m’oblideu mai”, obra de teatre sobre el suïcidi juvenil tractat a través de la tècnica documental Verbatim. Acte organitzat per la UdG dirigit al col·lectiu universitari. El Servei de Rehabilitació Comunitària del Gironès i Pla de l’Estany, lluirà un projecte de lluita contra l’estigma que podreu veure i llegir als ponts de Girona: pont de Sant Feliu, pont d’en Gómez, pont de l’Areny, passera de l’Alferes Huarte, pont del carrer del Bisbe Lorenzana i passera de la Font del Rei. El treball, realitzat per les persones usuàries del servei, estarà exposat fins el 10 d’octubre. OLOT Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Av. Països Catalans, 86 // Hora: 10.30 h Conferència “Compartint experiències”, a càrrec dels membres de la Comissió Mixta en Salut Mental de les Comarques Gironines. Presentació del programa de xerrades dirigides a alumnes de secundària per sensibilitzar i prevenir els joves sobre la salut mental i lluitar contra el seu estigma. DIJOUS 4 D'OCTUBRE GIRONA Casa de Cultura de Girona. Plaça de l’Hospital 6 (aula A) // Hora: 11.30 Xerrada “#Matalestigma: en joc per la salut mental. Activitat física: camí cap a una bona salut”, a càrrec de la Fundació Hestia PALAFRUGELL Teatre Municipal (Sala del teatre). Carrer de Santa Margarida, 1 // Hora: 17.00 h Conferència “L’assertivitat en el treball i a la comunitat”, a càrrec de l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques.Cristina Font, treballadora social, i Agustí Camino, psicòleg. Centre de Salut Mental del Baix Empordà. Institut d’Assistència Sanitària.. GIRONA Sala Planeta. Passeig José Canalejas, 3 // Hora: 18.00 h “No m’oblideu mai”, obra de teatre sobre el suïcidi juvenil tractat a través de la tècnica documental Verbatim. Després de l'obra tindrà lloc un debat amb el director, els actors i professionals de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de Girona i comarques, experts en l'atenció a la salut mental dels adolescents. Acte organitzat per l'Ajuntament de Girona. Entrada gratuïta. Reservar les entrades a la secció contacte de la pàgina web: www.laplaneta.cat. Es concediran per estricte ordre de sol·licitud fins exhaurir les places. Segona sessió de l’obra de “No m’oblideu mai” // Hora: 20.30 h Acte organitzat per la Universitat de Girona, dirigit al col·lectiu universitari. DIVENDRES 5 D'OCTUBRE GIRONA Support, Fundació Tutelar Girona. Auditori. Pierre Vilar, 7 // Hora: 11.00 h Presentació del projecte “Jocs x la Salut Mental”, a càrrec de la Fundació Drissa. Es tracta d’un projecte de ciència ciutadana que analitza les interaccions entre persones amb problemes de salut mental, familiars i cuidadors de forma participada, desenvolupat per OpenSystems (Universitat de Barcelona) i la Federació de Salut Mental Catalunya en col·laboració amb la Universitat Rovira Virgili, la Universidad Carlos III de Madrid i Abacus. DISSABTE 6 D'OCTUBRE - descàrrega del programa del Dia Mundial de la Salut Mental - cartell del Dia Mundial GIRONA Plaça Salvador Espriu // Hora: De 10.00 a 14.00 h  Dia Mundial de la Salut Mental. Acte obert a tota la ciutadania. Festa Gran!  10.00 a 11.00 h: Activitats lúdiques i participatives. 11.00 a 12.00 h: Benvinguda i lectura del manifest “Salut Mental, a la comunitat i a la feina”, a càrrec de membres dels Clubs Socials de l'Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques. Parlaments institucionals. 12.00 a 13.30 h: Activitats lúdiques i participatives. 13.30 h: Cercavila fins als jardins de Vista Alegre. Dinar popular* 16.00 aprox.: Final de festa. *Dinar popular - Prèvia inscripció i compra de tiquets DILLUNS 8 D'OCTUBRE GIRONA Support, Fundació Tutelar Girona. Auditori. Pierre Vilar, 7 // Hora: 18.00 h Conferència “Innovació en intervenció comunitària en Salut Mental. Nous programes”. Claudi Camps, director de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de Girona i comarques. Institut d’Assistència Sanitària. FIGUERES Centre Cívic Creu de la mà. Plaça Remei Bosch s/n // Hora: 15.30 h Conferència “L’assertivitat en el treball i a la comunitat”, a càrrec de l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques. Maria Teresa García, psiquiatra, i Imma Riu, psicòloga. Centre de Salut Mental de l'Alt Empordà. Institut d'Assistència Sanitària. RIPOLL Biblioteca Lambert Mata. Plaça 1 d'Octubre 1 // Hora: 18.00 h Presentació dels serveis de Salut Mental del Ripollès i conferència “Benestar Emocional. La millor prevenció”. Milos Salgueda, psicòloga clínica i psicoterapeuta. DIMARTS 9 D'OCTUBRE GIRONA Biblioteca Carles Rahola. Carrer Emili Grahit 4-6. Auditori. Planta baixa // Hora: de 12.00 h Jornada “La Comissió Mixta en Acció”, a càrrec dels membres de la Comissió Mixta en Salut Mental de les Comarques Gironines. Es tracta d'una jornada participativa on es donarà a conèixer el projecte "Compartint experiències" i el format de xerrada que la comissió ofereix als alumnes de secundària per sensibilitzar i prevenir sobre la salut mental i lluitar contra el seu estigma. Support, Fundació Tutelar Girona. Auditori. Pierre Vilar, 7 // Hora: 18.00 h Conferència “Cap a un model de serveis d’inclusió comunitària”, a càrrec de Fernando Fantova, consultor social de referència internacional. Psicòleg, educador social, màster en recursos humans i doctor en sociologia. BLANES Biblioteca Comarcal de Blanes. Sala Roberto Bolaño. Passeig de Catalunya, 2 // Hora: 16.00 h Conferència “L’assertivitat en el treball i a la comunitat”, a càrrec de l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques. Anna Pujolràs, psicòloga del Centre de Salut Mental de la Selva marítima. Institut d’Assistència Sanitària. DIMECRES 10 D'OCTUBRE GIRONA Teatre Municipal de Girona. Saló de descans. Plaça del Vi, 1 // Hora: 18.00 h Presentació de la Taula de Salut Mental de l’Ajuntament de Girona. Conferència “Sóc l’espai on sóc. Arquitectura de la cura”. Joan Canimas, doctor en filosofia. Professor d’Ètica Aplicada de la Universitat de Girona. BLANES Servei de Rehabilitació Comunitària de la Selva marítima. Av. Europa, 12 // Hora: a partir de les 10.30 h Jornada de portes obertes al servei. FIGUERES Servei de Rehabilitació Comunitària de l’Alt Empordà. Carrer La Jonquera, 62-72 // Hora: a partir de les 10.00 h Taula divulgativa atesa pels usuaris del servei i jornada de portes obertes. OLOT  Escales de l'Església de Sant Esteve // Hora: d’11.00 a 18.00 h A les 11.00 h: Intervenció artística realitzada per la comissió organitzadora del Dia Mundial de la Salut Mental del Sector Garrotxa i l'Escola Belles Arts d'Olot. Fins a les 18.00 h: Taula informativa i construcció d'un mural amb la ciutadania. Teatre Municipal d'Olot. Passeig d'en Blay, 5 // Hora: de 18.30 a 20.30 h Taller “Laboratori de moviment amb Moveo”. Laboratori inclusiu on s'exploraran eines de creació a través del moviment, eines de teatre físic que utilitza la companyia Moveo per fer les seves creacions. Els participants podran explorar l'aplicació d'aquestes eines a través d'exercicis que exploren les possibilitats narratives del cos i la riquesa expressiva del moviment. Preu: 3 euros. Sala Núria Social. Carrer del Carme, 8 // Hora: 16.00 h Teatre Fòrum “Els nostres veïns”, organitzat per les persones usuàries del Servei de Rehabilitació Comunitària. Teatre participatiu amb el públic. PLATJA D'ARO Mn. Cinto Verdaguer, 4 // Hora: a partir de les 11.30 h Taula divulgativa atesa per les persones usuàries del Servei de Rehabilitació Comunitària del Baix Empordà. DIJOUS 11 D'OCTUBRE PLATJA D'ARO Servei de Rehabilitació Comunitària del Baix Empordà. Complex Eurocenter, 55-61 // Hora: a partir de les 11.30 h Jornada de portes obertes al servei i projecció de les activitats realitzades durant l’any per les persones usuàries. DIVENDRES 26 D'OCTUBRE* GIRONA Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Passatge Farinera Teixidor, 1 // Hora: de 19.00 a 20.30 h Conferència “Per una psicopatologia basada en la relació”. Jorge L. Tizón, octor en medicina, psiquiatra i psicoanalista*. * per motius d’agenda no s’ha pogut incloure la conferència dins el programa de la setmana, però atès el seu interès professional s’ha cregut convenient anunciar la ponència del Dr.Tizón. Us informem que les activitats podran ser fotografiades i/o gravades en vídeo  
Setmana commemorativa del Dia Mundial de la Salut Mental 2018, del 3 al 10 d'octubre

It takes part in the recruitment of young people benefiting from the Youth Guarantee Programme in Catalonia, in accordance with Order TSF/115/2018 of 12 July.

The programme is financed by the Youth Employment initiative and the European Social Fund, with a co-financing of 91.89%.

 

Foundations Register 1817. Register Department of Work, Social Affairs, and Families of the Government of Catalonia S05710.

Support-Girona is registered in the Register of Interest Groups of the Catalan Government Administration and the Public Sector. Identification number 315.

Municipal Register of Entities (Girona City Council) with number EH3234.

Census of Voluntary Entities of Catalonia 001907-000.