Actualitat

Prop del 70% dels nous casos de Support-Girona al 2023 ja són mesures de suport voluntàries

La Fundació gironina, dedicada a l’acompanyament jurídic i social de persones amb discapacitat, ha tancat l’any amb una mitjana de gairebé quatre casos nous per setmana

 

Support-Girona, organització dedicada al suport jurídic i social de persones amb discapacitat (psicosocial, intel·lectual o derivada del procés d’envelliment o malaltia neurodegenerativa), ha tancat l’any 2023 amb un total de 1.265 persones acompanyades (1.310 a dia d’avui). D’aquestes, 204 són nous casos, nombre que representa 3,92 nous suports setmanals de mitjana, la xifra més alta dels 20 anys d’història de l’entitat. En aquest context d’activitat, Support-Girona posa de relleu que el 66% de les mesures de suport acceptades són de caràcter voluntari (assistència judicial de suport, assistència notarial o poders notarials). 

Quines són les barreres que hi ha a Girona per a una vida independent i inclusiva? Participa en l’enquesta!

En aquest espai també hi trobaràs la Declaració Girona Comunitat Inclusiva i per la Vida Independent i t’hi pots adherir!

La Declaració Girona Comunitat Inclusiva i per la Vida Independent és un manifest en què es recullen 10 accions dirigides a garantir el dret de totes les persones a viure de manera independent, en un entorn comunitari acollidor, accessible i inclusiu. 

Ara, la Universitat de Girona i l’Espai Girona Comunitat Inclusiva, grup autor de la declaració, estan realitzant un estudi sobre com afecten les diferents barreres al fet de poder viure una vida independent a Girona. En aquest marc, s'ha obert un procés participatiu a la ciutadania per copsar la realitat. És per això que es convida a tothom a emplenar aquesta enquesta.

Girona vol esdevenir una ciutat inclusiva i promotora de la vida independent en comunitat

L'Ajuntament, conjuntament amb el grup promotor estratègic liderat per Support-Girona i amb la col·laboració de la Universitat de Girona, ha començat a treballar en aquest projecte transversal.

L’Espai Girona Comunitat Inclusiva i el consistori han presentat aquesta tarda, al Saló de Descans del Teatre Municipal, la “Declaració Girona Comunitat Inclusiva i per la Vida Independent a la Comunitat”, un document en què es recullen els compromisos que el consistori impulsarà. A data d’avui s’han adherit a la declaració 165 signataris, dels quals 55 són entitats i 109 persones a títol individual.

Nacions Unides pren Support-Girona com a referent en el suport a les persones amb discapacitat

L’informe de l’Alt Comissionat per als Drets Humans destaca com a bona pràctica el sistema implantat per l’entitat gironina 

El darrer informe de l’Alt Comissionat per als Drets Humans de Nacions Unides (ACNUDH) destaca Support-Girona  —entitat catalana dedicada al suport jurídic i social de les persones amb discapacitat— com a referent internacional en bones pràctiques dels sistemes de suport per a la inclusió en la comunitat de les persones amb discapacitat. Aquest informe, que es presentarà en el proper període de sessions del Consell de Drets Humans, realitza un seguit de recomanacions en relació amb diferents àrees d’actuació que els estats haurien de tenir presents per desenvolupar sistemes de suport basats en drets, i destaca les bones pràctiques detectades a nivell mundial. 

Support-Girona us convida a conèixer el "Nou model d'acompanyament a l'envelliment", un document fruit del treball en xarxa i del consens de les entitats de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya vinculades a l’àmbit de l’envelliment.

El proper dimarts 19 de desembre, Support-Girona organitza la V jornada plenària del programa commemoratiu dels 20 anys de l’entitat. La jornada, l’última de l’any, estarà centrada en la transformació cap a un nou sistema de serveis socials i de suport 16 anys després de l’entrada en vigor de la Convenció internacional dels drets de les persones amb discapacitat. Sobre els reptes que suposa aquest moment de canvi en parlarà el consultor social Fernando Fantova. Professionals de referència en els seus àmbits exposaran experiències innovadores.

Podeu consultar el programa i fer la vostra inscripció aquí. Us hi esperem!

Avui Support-Girona, en el marc del projecte Support Lab Vital per la Vida Independent a la comunitat, ha dut a terme un seminari amb la Universitat de Girona per compartir i avançar en la que serà  la “Declaració Girona Comunitats Inclusives per la Vida Independent”. Aquest document recull les inquietuds transmeses per les persones participants del projecte. La proposta de declaració transcendeix Support-Girona per incidir en l'entorn comunitari, que es vol més inclusiu per garantir, en general, els drets de les persones a participar-hi, i poder fer una vida independent en la mateixa comunitat, en particular. El seminari ha reunit més de 50 representants d’entitats de comarques gironines.

Vídeos

  • L’assistència, el suport basat en els drets, voluntats i preferències de les persona.

Actua

Participa amb la teva acció

Your commitment changes lives.

Add on human rights.

Moltes gràcies!

Què diuen de nosaltres?

It takes part in the recruitment of young people benefiting from the Youth Guarantee Programme in Catalonia, in accordance with Order TSF/115/2018 of 12 July.

The programme is financed by the Youth Employment initiative and the European Social Fund, with a co-financing of 91.89%.

 

Foundations Register 1817. Register Department of Work, Social Affairs, and Families of the Government of Catalonia S05710.

Support-Girona is registered in the Register of Interest Groups of the Catalan Government Administration and the Public Sector. Identification number 315.

Municipal Register of Entities (Girona City Council) with number EH3234.

Census of Voluntary Entities of Catalonia 001907-000.