Projectes
e-YOUth
Image
e-youth

Projecte Eramus+ 2021-1-ES02-KA220-YOU-000028882. Empowering Youth Individuals with fewer opportunities towards citizenship 

Els joves amb discapacitat s'enfronten a un risc més gran d'estar subjectes a pràctiques que no compleixen la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat, ja sigui per la manca de serveis basats en la comunitat, la manca d'habilitats i competències dels professionals dels serveis socials o de salut o d’estratègies d’intervenció, sensibilització i divulgació dels seus drets. 

e-YOUth té com a objectiu desenvolupar una metodologia d’intervenció intersectorial (salut, serveis socials, entorn social, famílies, serveis comunitaris, ONG...) i comunitària per a joves amb discapacitat basada en la Convenció. El projecte també s’enfoca a la qualificació i millora de les competències dels joves treballadors o joves professionals al sector.

Objectius generals

  1. Promoure la inclusió social dels joves amb discapacitat, en situacions de risc per la seva salut mental i emocional, amb necessitats de suport complexes i amb menys oportunitats per qualsevol causa, cercant el respecte dels seus drets.
  2. Contribuir a la construcció de la identitat i la ciutadania de les persones en risc d’exclusió desenvolupant accions concretes per implementar el Pilar Europeu de drets socials.

Objectius específics

  1. Dissenyar i crear una metodologia d’intervenció coproduïda entre entitats sanitàries, de serveis socials i del tercer sector per al desenvolupament de serveis de base comunitària.
  2. Capacitar i millorar les competències dels professionals actuals al sector de la discapacitat mitjançant el mapeig de les seves competències actuals i el desenvolupament de paquets de capacitació basats en evidències i drets.
  3. Desenvolupar recursos per promoure el desenvolupament personal, l’autonomia i la resiliència de joves amb necessitats complexes i menys oportunitats.

e-YOUth és un projecte finançat amb fons europeus, liderat per Support-Girona, en què hi participen: Mental Health Europe (BE), EQUIP (DK), COCEMFE Sevilla (ES), UDAF 82 (FR), OZARA Maribor (SI).


A la teva disposició els materials del projecte
 

MAPA D'HABILITATS I COMPETÈNCIES PROFESSIONALS
 

Image
Imatge d'entrada PR1

Un estudi realitzat l’any 2022 per l’Oficina Europea d’Estadística (Eurostat) indica que 1 de cada 10 joves, de entre 15 i 29 anys, no té feina i no rep cap tipus de formació acadèmica o professional. Tanmateix, les dificultats d’aquest col·lectiu poden estar  relacionades amb –o agreujar-se a causa d’un- trastorn o discapacitat. Quan els professionals ateneu a aquests perfils  complexes i, per tant, heu de donar resposta a les problemàtiques amb les quals lidien, és possible que no compteu amb les eines necessàries. Per aquesta raó, aquest document proporciona un mapeig de les habilitats i competències professionals que seria recomanable que adquiríssiu  i/o desenvolupéssiu. 

 

 

METOLOGIA e-YOUTH

Image
Imatge d'entrada a PR2

La societat afronta nous reptes. Molts d’aquests estan relacionats amb el benestar i a la salut mental dels ciutadans i ciutadanes i alguns altres tenen relació amb la inclusió social dels grups més vulnerables. Durant la pandèmia, les nostres vides van trontollar. Un dels grups més afectats van ser els joves. La majoria necessiten suport per prendre decisions importants. Això significa que, com a professionals, hauríem de dissenyar Plans d’Intervenció d’acord a les fortaleses, problemes i circumstàncies personals d’aquest joves que tenen l’esperança de trobar l’ajuda i guiatge que realment necessiten. Però... com podem fer plans personalitzats? En aquest manual descobriràs com identificar les Necessitats Complexes dels joves... i molt més.

 

 

Image
Imatge d'entrada PR3

COMPENDI DE RECURSOS D’INTERVENCIÓ

Aquest manual reuneix diferents eines i recursos, on els professionals podeu trobar indicacions per adaptar les intervencions a les característiques específiques dels joves amb Necessitats Complexes. També pot ajudar-vos a adquirir i desenvolupar noves habilitats i a ampliar el vostre ventall d’estratègies d’intervenció. Preparats per portar els vostres plans de suport al següent nivell?

 

 

 

 

 

Image
Imatge d'entrada PR4

GUIA PEDAGÒGICA 

Aquest document inclou recursos formatius relatius a com proporcionar suport a joves amb Necessitats Complexes. És un recurs integral, meticulosament dissenyat per dotar-vos, a educadors i a professors, de les pautes, eines i estratègies necessàries per a fomentar espais d’aprenentatge eficaços. En concret, les eines desenvolupades tenen com a objectiu ajudar-vos a promoure l’autonomia dels joves. Vols descobrir com?

 

 

 

 

Image
Imatge d'entrada PR5

RECOMANACIONS POLÍTIQUES RELATIVES A JOVES AMB NECESSITATS COMPLEXES 

El COVID-19 i les situacions de crisi econòmica, que han comportat un augment del cost de la vida, han posat de manifest la importància del benestar psicosocial. De fet, durant la pandèmia, la incidència dels problemes de salut mental entre persones de 15 a 24 anys es va duplicar en la major part dels països europeus. Això demostra que els nens, adolescents i joves són els grups més vulnerables, exposats a un major risc d’exclusió social. Ha arribat el moment d'acompanyar la voluntat social del compromís, implicació i inversió que mereixen aquests col·lectius per part de tots els actors públics. Llegeix el document per esbrinar com.
 

Image
Support
Image
Logo Equip
Image
Logo MHE
Image
Logo COCEMFE
Image
Logo Udaf
Image
Logo azara

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.

La Fundació Support-Girona està acreditada amb l'ISO 9001:2015